Targi Gastro - Hotel w Olsztynie

2010-03-10 00:00:00

Nowoczesne technologie w hotelarstwie i gastronomii, profesjonalna obsługa gości, pokazy, szkolenia i konkursy. W środę rozpoczyna się warmińsko- mazurska edycja Targów Gastro- Hotel. Kilkudziesięciu wystawców z całej Polski podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem z przedstawicielami branży gastronomiczno- hotelarskiej z naszego regionu.

Targi odbędą się w hali Urania przy al. Piłsudskiego 44.

Atrakcje towarzyszące targom:
• Carving – pokazy z rzeźbienia w owocach i warzywach
• Pokaz Monin Bar Solution – przede wszystkim pomysł na biznes!
• Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – aktualnego Mistrza Europy, trzykrotnego Mistrza Polski i Mistrza Chin
• Szkolenie – „Podstawy barmaństwa”, „Współczesne technologie w gastronomii i hotelarstwie”
• Pokaz - „Pokój hotelowy wraz z łazienką –profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa”
• Warsztaty – „Sposoby obsługi gości indywidualnych oraz imprez okolicznościowych”, „Przygotowanie pakietu konferencyjnego oraz obsługa konferencji” oraz Konkursy kulinarne

Program GASTRO-HOTEL OLSZTYN 2010:

ŚRODA, 10 marca
10.00 – rozpoczęcie targów
10.00 – 17.00 Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
10.00 – 12.30 Podstawy Barmaństwa - szkolenie
10.10 – konkurs Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim - Dania bankietowo - cateringowe z Oerlemans
10.30 – spotkanie z prasą
11.00 – konkurs Regionalne Sekrety Smaku
12.45 –13.30 Współczesne technologie w hotelarstwie i gastronomii –szkolenie Marcina Stańczyka eksperta kulinarnego RM Gastro
12.15 – Pokój hotelowy wraz z łazienką –profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz
13.45 – 15.00 Profesjonalne przygotowanie pakietu konferencyjnego i obsługa konferencji – szkolenie
14.00 – ogłoszenie wyników konkursu Regionalne Sekrety Smaku
16.45 – ogłoszenie wyników konkursu Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim
17.00 – zakończenie targów

CZWARTEK, 11 marca
10.00 – rozpoczęcie targów
10.00 – 14.00 – Wino w Gastronomii – kurs Centrum Kształcenia Sommelierów i Kadr Hotelarsko-Gastronomicznych
10.00– Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
11.30 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz
12.15 – Pokój hotelowy wraz z łazienką –profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz
14.15 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz
14.30 – 16.00 - Sposoby obsługi gości indywidualnych oraz imprez okolicznościowych – warsztaty dla profesjonalistów
17.00 – zakończenie targów

PIĄTEK, 12 marca
10.00 – rozpoczęcie targów
10.00 – 11.30 - Sposoby obsługi gości indywidualnych oraz imprez okolicznościowych – warsztaty dla szkół
10.00 - Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
10.15 – konkurs Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim - Dania bankietowo - cateringowe z Oerlemans w kat. szkoły
11.00 – konkurs - Regionalne Sekrety Smaku w kat. szkoły
12.00 –12.45 Współczesne technologie w hotelarstwie i gastronomii –szkolenie Marcina Stańczyka eksperta kulinarnego RM Gastro dla nauczycieli
12.15 – 13.00 Pokój hotelowy wraz z łazienką –profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa - pokaz
13.00 – ogłoszenie wyników konkursu Regionalne Sekrety Smaku w kat. szkoły
14.45 – ogłoszenie wyników konkursu Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim
15.00 – zakończenie targów
Uwaga! To jest archiwalny artykuł. Może zawierać niaktualne informacje.
2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5