Szkolili się pod okiem mistrza
2018-12-12 12:50:53(ost. akt: 2018-12-12 14:02:28)
I kameralne spotkania, i wielkie imprezy odbywają się w restauracji Rukola w Dywitach. Goście wychodzą zadowoleni i wracają. — Bo my tu wszystko robimy jak dla siebie, dlatego jest smacznie i zdrowo — mówią właściciele restauracji. Już ruszyły zapisy na szampańskiego sylwestra.
Sylwester w restauracji Rukola w Dywitach zapowiada się wyjątkowo. Chociaż czasu jeszcze trochę, przygotowania już trwają, żeby wszystko było zorganizowane perfekcyjnie.
Zgłoszeń gości chętnych do świętowania tutaj sylwestra przybywa z każdym dniem, dlatego nie warto rezerwacji odkładać na ostatnią chwilę.
A chwil, i to przyjemnych, można tutaj spędzić bardzo dużo.
— Można przyjść i na obiad, i na kolację. Menu mamy tak przygotowane, żeby każdy znalazł to co najbardziej lubi. Są więc steki, kotlety tradycyjne, golonka czy kurczak podany na różne sposoby. Ale mamy także coś z czego jesteśmy bardzo dumni: tygodniowe menu — mówi Julia. — To tzw. wkładki do menu, zmieniane co tydzień. A na tych wkładkach potrawy sezonowe. Są one zrobione z tego co aktualnie dojrzewa i rośnie. Na przykład teraz mamy potrawy z dyni, w tym pyszną dyniową zupę krem. Wcześniej serwowaliśmy zupę krem z kasztanów. Urozmaicamy menu, żeby co tydzień można było zjeść coś innego. I żeby każdy miał okazję spróbować innych smaków, nie tylko tych znanych ze smacznej, ale jednak tradycyjnej polskiej kuchni. Dajemy gościom taką możliwość.
Julia, menedżer restauracji, jest również dietetykiem.
Julia, menedżer restauracji, jest również dietetykiem.
Jej rola w restauracji jest szalenie ważna, bo to ona czuwa nad tym, aby wszystkie potrawy były przygotowane z najlepszych składników.
— Używamy tradycyjnych procesów technologicznych. Nie używamy żadnych polepszaczy. Sami lepimy pierogi, własnoręcznie robimy makaron. Także mięso mamy najlepszej jakości. Nie kupujemy go od masowych dostawców, tylko sami wyszukujemy najlepsze mięso w sklepach. W ofercie mamy też pyszne desery. W tej dziedzinie szkolił nas sam mistrz kuchni Tomasz Deker — mówi.
Do Rukoli przy ul. Spółdzielczej 1 w Dywitach można przychodzić z dziećmi. Specjalnie z myślą o nich restauratorzy przygotowali delikatne, smaczne i zdrowe obiady. W ofercie dziecięcej są m.in. ulubione zupy większości dzieci, czyli pomidorowa i rosół, oraz kurczak w różnej postaci, pulpeciki i naleśniki.
Do Rukoli przy ul. Spółdzielczej 1 w Dywitach można przychodzić z dziećmi. Specjalnie z myślą o nich restauratorzy przygotowali delikatne, smaczne i zdrowe obiady. W ofercie dziecięcej są m.in. ulubione zupy większości dzieci, czyli pomidorowa i rosół, oraz kurczak w różnej postaci, pulpeciki i naleśniki.
— To uczciwa kuchnia. Sami jemy to co tutaj tworzymy, dlatego bardzo nam zależy na jakości i bardzo jej wszyscy pilnujemy. Nie zaskoczy nas żaden składnik żadnego dania. Wszystko tutaj mamy pod kontrolą — dodaje.
W restauracji odbywają się także imprezy okolicznościowe. Jednocześnie może bawić się nawet osiemdziesiąt osób. Obecnie trwają zapisy na sylwestra, więc warto nie spóźnić się z rezerwacją miejsca. Rezerwować można także lokal na urodziny, chrzciny, komunie, stypy, obiady poślubne i wszelkie inne imprezy.
Miejsca można rezerwować pod numerem telefonu 691 693 117 lub osobiście.
Miejsca można rezerwować pod numerem telefonu 691 693 117 lub osobiście.
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
lwx #2642456 | 83.9.*.* 12 gru 2018 20:37
Byłem kilka razy na obiedzie. Wszyscy byli zadowoleni. Tak trzymać a Dywity będą popularne bo na zachodzie jest wiele takich małych restauracyjek do których przyjeżdżają mieszkańcy pobliskiego miasta.
odpowiedz na ten komentarz