Sekret smaku tradycyjnych wędlin
2018-06-11 14:27:13(ost. akt: 2018-10-25 10:25:44)
Artykuł
sponsorowany
W jakości mięsa i recepturze tkwi sekret smaku wędlin z zakładu mięsnego w Gołogórze. Obok tradycyjnych wyrobów właściciel zakładu otwarty jest na nowości, bo wie, że dziś klient oczekuje również nowych, wyjątkowych smaków.
Wystarczy zapoznać się z ofertą Zakładu Przetwórstwa Mięsnego w Gołogórze, aby przekonać się, że to wyjątkowe miejsce na mapie kulinarnej naszego regionu... Tu króluje wędzonka warmińska wołowa, kiełbasa kasztelańska, surowa, wiejska, chorizo, półgęsek z kaczki czy pasztet z żurawiną.
Właścicielem zakładu mięsnego jest Mariusz Jędrychowski, technologi żywności z wieloletnim doświadczeniem w branży mięsnej. Za cel postawił sobie kontynuację tradycji mistrzów masarskich, dlatego korzysta z dawnych receptur. Dowodem tego, że wędliny są oryginalne i mają wyjątkowy smak, są nagrody zdobyte w konkursach kulinarnych oraz na targach żywności. Przykład? Chociażby warmińska wędzona szynka wołowa została wpisana na listę produktów tradycyjnych prowadzoną przez ministra rolnictwa.
Zakład w Gołogórze należy do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmia, Mazury, Powiśle. Oznacza to, że kultywuje lokalne tradycje kulinarne, a do produkcji wędlin wykorzystuje mięso pozyskiwane od lokalnych rolników. Jak podkreśla Mariusz Jędrychowski, to właśnie w wyjątkowej jakości mięsa tkwi sekret smaku wędlin z jego zakładu. Obok tradycyjnej receptury właściciel zakładu otwarty jest na nowości, bo wie, że klient oczekuje dziś również czegoś nowego, oryginalnego. Dlatego wykonując swoją pasję czerpie inspirację z również z innych regionów Polski oraz od samych konsumentów. Trafić w ich gusta, to najwyższe wyróżnienie.
Gołogórskie wędliny wytwarzane są wyłącznie przy wykorzystaniu naturalnych składników. Zakład specjalizuje się w produkcji tradycyjnych wyrobów z mięsa wieprzowego pozyskiwanego na Warmii od lokalnych producentów. Jest wyposażony w tradycyjne komory wędzarnicze opalane drzewem bukowym, olchowym i owocowym. Jak podkreśla właściciel, jego celem jest produkcja dobrej jakości przetworów i produktów mięsnych bez sztucznych dodatków.
Wędliny z zakładu w Gołogórze można zakupić przede wszystkim w firmowym sklepie w Jonkowie, za pośrednictwem internetu lub w jednym z pięciu food trucków, które można spotkać w różnych miejscach naszego regionu: na targu przy ulicy Grunwaldzkiej w Olsztynie oraz na targowiskach w Ornecie, Ostródzie, Bartoszycach, Braniewie, Łukcie, Morągu, Pieniężnie, Świątkach, Dobrym Mieście, Biskupcu, Pasłęku, Lidzbarku Warmińskim, Górowie Iławeckim, Poza wędlinami firma oferuje kapustę kiszoną oraz chleb własnej produkcji wypiekany z mąki pozyskanej z regionalnego młyna z okolic Reszla.
Firma wychodzi również ze swoją ofertą do nowożeńców i przygotowuje suto zastawione stoły na przyjęcia weselne i nie tylko.
O tym, że wędliny z zakłądu w Gołogórze są wyjątkowe świadczą wspomniane nagrody, ale również opinie konsumentów. Na portalu społecznościowym można przeczytać opinie klientów. Jeden z nich pisze: wędlinka jednym słowem - mistrzowska. Palce lizać! Czy można spodziewać się lepszej reklamy?
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
JA #2517286 | 188.146.*.* 11 cze 2018 18:40
JONKOWO NIE JONOWO
odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)