Magda Gessler skomentowała świeżość ryb w Olsztynie. Odpowiedział jej olsztyński radny
2017-10-09 15:00:08(ost. akt: 2017-10-09 14:15:07)
Magda Gessler po raz drugi odwiedziła Olsztyn, gdzie przeprowadziła rewolucję w jednej z restauracji i skomentowała świeżość podawanych w mieście ryb. Kontrowersyjne zachowanie restauratorki skomentował Jan Tomasz Tandyrak, jeden z olsztyńskich radnych oraz restaurator.
W ostatnim czasie w telewizji wyemitowany został nowy odcinek programu Magdy Gessler, który był nagrywany w jednym z olsztyńskich lokali gastronomicznych. Restauratorka słynie z kontrowersji, a tym razem nie było inaczej. Gessler dosadnie skomentowała fakt, że m. in. ryby podane w restauracji były mrożone.
Zachowanie Magdy Gessler zdecydował się skomentować Jan Tomasz Tandyrak, jeden z olsztyńskich radnych, restaurator związany z innym lokalem gastronomicznym w mieście.
— Oglądałem wczoraj "Kuchenne Rewolucje" z Olsztyna i kiedy emocje mi już opadły, mogę spokojnie o tym pisać. To co wczoraj usłyszałem w tym programie dotyczącym jakości i świeżości ryb w restauracjach w Olsztynie jest zwykłym kłamstwem, które poszło na całą Polskę dzięki stacji TVN — napisał Tandyrak na Facebooku. Potem podkreślił, że w restauracji, którą reprezentuje "są zawsze świeże ryby".
— Wiem co piszę, jestem z wykształcenia ichtiologiem, kończyłem Wydział Ochrony Wód i Rybactwa Śródlądowego. Wielu moich przyjaciół pracuje w zawodzie i od nich biorę ryby — podkreślał. — Pstrągi, liny, szczupaki, sandacze i leszcze pochodzą z warmińsko-mazurskich wód... I to tyle w tym temacie... Duży może wszystko, a mały mniej więc to jest tylko tyle co chciałem powiedzieć... Jest mi po prostu przykro...— zakończył wyraźnie zniesmaczony Tandyrak.
kuch
A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
kuch
A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Magda Gessler
31.68%
|
Jan Tomasz Tandyrak
68.32%
|
Komentarze (99) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Heh #2346855 | 88.156.*.* 9 paź 2017 15:17
To nie tylko ryby, większość żarcia w knajpach to kpina z klienta.
Ocena komentarza: warty uwagi (32) odpowiedz na ten komentarz
Co za bzdurny artykuł. #2346841 | 5.172.*.* 9 paź 2017 15:05
Mam w głębokim poważaniu jedną i drugą stronę ,,sporu,,
Ocena komentarza: warty uwagi (29) odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)
em #2346892 | 88.156.*.* 9 paź 2017 16:03
U Pana sandacz ma rozmiar mikroskopijny,czy był mrożony, czy świeży nie wiem . Byłam głodna więc było mi wszystko jedno. Natomiast tatara podaje Pan na drewnianej desce (brak możliwości wyparzenia = bakterie), od razu wymieszanego z cebulą! Jedyne co zachwyca to przemiła obsługa.
Ocena komentarza: warty uwagi (25) odpowiedz na ten komentarz
Jan #2346867 | 37.47.*.* 9 paź 2017 15:32
W tej pseudo restauracji co byla Gessler bylem dwa razy i zawsze podkreslam zawsze byly mrozone ryby a radny to pajac i tyle Pozdrawiam
Ocena komentarza: warty uwagi (25) odpowiedz na ten komentarz
masakra #2346865 | 79.189.*.* 9 paź 2017 15:30
już w twoją uczciwość to nie wierze. Jadłem i potwierdzam. Czasem ryby nie do końca ok. W zależności kiedy dostawa była. Panie radny nie promuje się pan w gazecie bo skoro jest pan ichtiologiem to pan wie że oprócz tego skąd ryba ważne jest jak długo leży ryba...a wtym przypadku to zawiodło
Ocena komentarza: warty uwagi (25) odpowiedz na ten komentarz